Rundveehouderij

Nieuws 2006 x bekeken

Aantal kalverslachtingen 8,2 procent hoger

Rijswijk - Met 355.200 slachtingen lag het aantal kalverslachtingen in het eerste kwartaal 8,2 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Over alle drie de maanden is een stijging te zien, met een plus in maart van 15,4 procent als piek. Nu zijn februari en maart traditioneel maanden waarin meer geslacht wordt omdat in de grootste afzetlanden Frankrijk, Italië en Duitsland met Pasen nog altijd kalfsvlees op het menu staat. In het aandeel kalveren jonger dan acht maanden of ouder dan negen maanden is nauwelijks iets veranderd. Ruim 88 procent van het aantal slachtingen is jonger dan negen maanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.