Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Zeventig banen weg bij First Milk

Glasgow – De Britse zuivelcooperatie First Milk gaat drastisch reorganiseren. Daarbij zullen maximaal zeventig banen verdwijnen, voornamelijk bij kantoorfuncties.

Bovendien komt er "een nieuwe benadering van de melkprijzen met een rechtstreeks verband tussen plaatselijke melkprijzen en de waarde die met die melk wordt gegenereerd".

Dat heeft de vier weken geleden aangetreden nieuwe CEO Mike Gallacher vrijdag bekend gemaakt. First Milk, de grootste Britse melkcooperatie, zit al maanden in ernstige financiële problemen. Eerder dit jaar ontvingen de aangesloten boeren twee weken lang geen geld voor de geleverde melk. Vorige week werd ook bekend dat boeren die zijn uitgetreden voorlopig hun kapitaalinvestering pas met een jaar vertraging terug krijgen.

Gallacher beoogt met zijn ingrepen 'de boeren betere opbrengsten te bieden'. ''Het instorten van de zuivelmarkt en de sterke toename van de volumes in 2014/15 hebben zwakheden in het bestaande prijzensysteem aan de dag gebracht.'' Vanaf 1 juni zal die prijs worden gebaseerd op de commerciële opbrengsten van de verschillende fabrieken en van de klanten. First Milk zal zich verder volledig richten op Britse zuivelcontracten en afnemers. Bestuursvoorzitter Jim Paice kondigde tevens aan dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar wat er de laatste tijd allemaal is misgegaan. Corr

Eén reactie

  • koestal

    Britse bedrijven werken traditioneel niet efficient,dan moet er een keer worden ingegrepen

Of registreer je om te kunnen reageren.