Rundveehouderij

Nieuws 3144 x bekeken 11 reacties

Weer lagere opbrengst op zuivelveiling van Fonterra

Auckland – De opbrengst van de internetveiling voor zuivel van de Nieuwzeelandse coöperatie Fonterra daalde dinsdag 19 mei met 2,2 procent ten opzichte van de vorige op 5 mei.

Voor de zesde achtereenvolgende maal kwam een minder resultaat uit de bus voor de zuivelverkoop. Mageremelkpoeder had net als op 5 mei een grote negatieve inbreng. De prijs kwam uit op gemiddeld 1.992 dollar per ton (€1.782), dat is 3,6 procent terugval.

Weliswaar zakte de opbrengst van boterolie nog sterker, met 4,8 procent naar 3.337 dollar per ton (€2.985). De index van de veiling zou nog meer zijn gezakt als de waardedaling voor vollemelkpoeder ook was doorgezet, maar de opbrengst van gemiddeld 2.390 dollar per ton (€2.138) was alleen wat lager ten opzichte van 5 mei vanwege de waardedaling van de dollar in de afgelopen twee weken. Ook het qua omzetvolume 'kleinere' product cheddarkaas daalde flink in opbrengst, met 7,1 procent naar 2.745 dollar per ton (€2.455).

Laatste reacties

 • el

  We moeten meer koeien melken ,komt het allemaal goed.

 • steenbok1

  el, geloof me, het komt allemaal goed

 • Fermer

  @steenbok1, zeg me dan even wanneer, voor hoeveel boeren, waar die boeren dan wonen en bij welke melkprijs? Trouwens, het komt allemaal goed, dat zou dan voor het eerst in de geschiedenis zijn.

 • steenbok1

  voor de boeren in nederland, welke melkprijs?, is de vraag? gemiddeld 35/38 cent.

 • Fermer

  De boeren? Hoeveel? Wanneer? De spotmarkt is al een tijdje 18 cent, de aanvoer constant te hoog.

 • Zuperboer

  Kijk maar eens op de CME Dairy class III die staat stabiel rond de 17 dollarcent per counterweight. Iets is er met de de prijszetting aan onze kant van de grote plas niet in orde en dat kan niet dat beetje melk uit NL/Dld/Ierland zijn. De ondertoon van de markten internationaal is dus niet alleen negatief.

 • tonny60

  zachte landing

 • farmer4life1

  Straks is Brussel/Nederland heel veel boeren in 1x kwijt. Als het bij ons ook 23 cent  wordt... Dacht dat het witte goud was....én daardoor juist er zoveel nieuwe stallen zijn gebouwd.

 • geen boer

  Hier in de eurozone sukkelt de melkprijs nog enigszins door omdat de euro competitief is. Wanneer om wat van reden dan ook de USD/EUR verhouding weer naar die van een jaar terug gaat, dan gaat het zeer doen. Prijzen onder de 25 cent lijken dan onafwendbaar met het huidige productieniveau.

 • koestal

  De internetveiling van Nieuw-Zeeland is een jojo,van hoog naar laag ,van laag naar hoog.

 • boeren

  Jullie doen in Nederland de komende maanden wel door zo, toch?? Of is het rond oktober als er mais aangekocht moet worden de bankrekening erg maar dan ook erg rood of valt dat wel mee??

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.