Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Weer een Chinese investeerder in Nieuw-Zeelandse zuivel

Otorohanga - In het Waikato-district van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland investeert een derde Chinese onderneming in een nieuwe zuivelfabriek.

Het gaat om een fabriek met een capaciteiten van 25.000 ton babyvoeding per jaar.

Eerder streken het Chinese Yashili en een ijsmaker neer in hetzelfde gebied. Het lijkt de zoveelste bedreiging op rij voor de positie van zuivelgigant Fonterra. De nieuwe onderneming, die voor 70 procent in handen is van het Hongkongse Hoi Fung Holdings, wil tussen de €47 en €53 miljoen investeren in de nieuwe fabriek. Die moet begin 2016 gaan draaien.

Laatste reacties

 • alkoto

  Nog even en dan hebben de Chinezen geen zuivel van hier meer nodig.

 • Mozes

  Enig idee hoe groot China is @alkoto? 

 • Foxxy

  @ Mozes, China en India zijn samen grofweg goed voor 2 miljard mensen! (Van de grofweg 7 miljard op onze aardbol) daarbij is ondertussen Rusland enorm dik vriendjes aan het worden met India, de grootste zuivelproducent ter wereld ! (Produceren grofweg 10 keer onze melkplas) 
  dus laten we in ieder geval niet klakkeloos aannemen dat China niet zonder Nederlandse (baby)melk kan !

 • farmer4life1

  Op dit moment is China het land waar zich de meeste mensen bevinden die zich ontdoen van de armoede. Hierdoor kunnen zij zich veroorloven om zuivel te kopen en evt een koelkast. Daarom is de groei van de Chinese economie ook zo belangrijk voor de zuivel aankopen. Of wel in 1 woord omvattend 'middle class' 

 • koestal

  Dan zijn ze nog niet  helemaal voorzien

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.