Rundveehouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:1 feb 2016

Swaiger: 'DOC en DMK passen goed bij elkaar'

Hoogeveen - De mentaliteit in DOC Kaas en DMK past uitstekend bij elkaar, maar toch mag het eigen karakter van beide coöperaties bij een bedrijfsfusie niet worden aangetast, zegt CEO Josef Schwaiger van DMK in een interview met DOC-ledenmagazine Voor Elkaar.

DMK staat volgens Schwaiger voor een stabiele en marktconforme melkprijs en is door haar brede productpakket goed bestand tegen de naar verwachting grotere volatiliteit op de zuivelmarkt. Dat is volgens hem een pre voor een partij als DOC Kaas om aansluiting te zoeken. Schwaiger zegt niets over een eventueel hogere melkprijs. De leiding van DOC Kaas gaat daar wel van uit.

De CEO van DMK is overigens niet pessimistisch over kaas, het product waar DOC Kaas zich zo kwetsbaar mee voelt. "Kaas is wereldwijd het zuivelproduct waar de meeste vraag naar is, dat de grootste omzetgroei kent en het beste groeipotentieel heeft", aldus Schwaiger.

Laatste reacties

 • mts.fox2


  Klaas, als je toch uit het ledenblad van DOC wilt schrijven, waarom dan niet een artikel over het uitgebreide interview met directeur Marc Ligthart dat er in staat? Lijkt mij toch niet teveel gevraagd om ook eens een keer wat te schrijven wat direct van de kant van DOC komt!

 • BO(skabout)ER

  het is ook heerlijk om te schrijven dat DMK niks over de melkprijs zegt. Ik hoor iig geen loze beloften van deze Duitse fabriek, en ook geen onzinnige opschepverhalen over hoe geweldig alles is. 

 • Gerd

  'Immers, een zeer vluchtig zuivelmarkt enerzijds en voorspelbare verdere verhoging melkproduktie anderzijds vereisen een steeds grotere flexibiliteit aan de zijde van de zuivelfabrieken. Succes is op den duur alleen die ene die door een brede productportfolio bleef buigen toenemende hoeveelheden melk op korte termijn andere productiekanalen voegen waarde' zei Dr Schwaiger verder.
  interview in Top Agrar.

Of registreer je om te kunnen reageren.