Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Melkveehouders geven vol gas

Lochem - Twee derde van de melkveehouders wil komend jaar het inkomen verbeteren door de melkproductie per koe te verhogen. Dit blijkt uit marktonderzoek van ForFarmersHendrix onder ruim driehonderd melkveehouders. Deze trend wordt ook in de Agroscoop duidelijk.

Uit gegevens van klanten van ForFarmersHendrix blijkt dat de meetmelkproductie in april met bijna een kilo per koe per dag is gestegen ten opzichte van maart. Dit terwijl de meetmelkproductie in de afgelopen jaren over de maanden maart en april gelijk bleef. Een verhoging van de melkproductie per koe leidt vrijwel altijd tot een hogere voerwinst per koe. Hoogproductieve dieren zijn efficiënter doordat zij een hogere rantsoenefficiëntie en mineralenbenutting hebben en in verhouding minder mest produceren. Dit kan momenteel voor een bedrijf methonderd koeien een extra voerwinst opleveren van €10.000 per jaar. Harder melken kan zowel door het voeren van geconcentreerder krachtvoer als door het voeren van meer kilo's krachtvoer. In beide gevallen stijgen de krachtvoerkosten per koe, maar de voerwinst stijgt als gevolg van de hogere melkproductie mee. Al is dit wel afhankelijk van de prijzen van ruwvoer en krachtvoer en de melkprijs.

De wens om meer te melken is bij ForFarmersHendrix merkbaar in de toegenomen vraag naar krachtvoer dat speciaal is ontwikkeld om harder te melken. Het aantal klanten dat dit voer bestelt, is in april met 55 procent toegenomen.

Laatste reacties

 • ae-ea

  Een wassen neus.

 • tonny60

  ik voer gelukig van Fuite.....

 • janamtink@gmail.com


  Dan krijg je geen vermogen en aandelen Tonny 

 • koestal

  melkveehouders gaan er weer lekker tegen aan,sommigen melken nu 3 keer per dag,huren een melker er bij,tjakka !

 • HJ O R

  Ik ben net zo gelukkig als tonny60 en heb gelukkig geen aandelen in een zinkend schip.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.