Rundveehouderij

Nieuws 28 reactieslaatste update:1 feb 2016

Groep DOC-leden wil uitstel stemming

Deinum - Een groep DOC-leden dringt aan op uitstel van de stemming over de voorgestelde fusie tussen DOC Kaas en DMK. Afra Schouten uit Deinum vindt dat het tijd is voor een overdachte keuze.

"Alle inzet is nu op DMK, terwijl alternatieven worden afgeschoten. Het gekke is wel dat daarvoor steeds andere en soms tegengestelde argumenten worden gebruikt. Daar ga je toch iets van denken. Daar komt bij dat, als we nu vóór DMK stemmen er straks geen weg terug is. De fabrieken zijn we dan kwijt. En waar zouden we zonder de fabrieken anders heen moeten?"

Schouten hoopt dat er nog een mogelijkheid is om met het bestuur in gesprek te komen. "Een algemene ledenvergadering kunnen we niet meer laten uitroepen. Dat moet statutair veertien dagen voor een stemming. Het aangehouden tijdschema bood ook helemaal geen ruimte daarvoor."

Laatste reacties

 • richard3


  Welke leden zijn jullie dan? Maak jezelf maar bekend hoor!

 • rmw

  Goed zo!!, laat je maar niks wijs maken door de DOC directie. Misschien moet Marc Ligthart even zijn eigen toekomst plannen vertellen... Vervroegd pensioen met vette DMK bonus? Hochwald en Aware zijn natuurlijk de 'DOC directie bonus' vergeten in hun plannen... Ja en dan val je af als niet de juiste partij...

 • geen boer

  vreemd, de 'concurrerende voorstellen' zijn slechts zeer recent, via de pers, aangekondigd. Waarom deden de betrokken partijen hun voorstel niet eerder en via de normale weg?
  Op deze manier kun je wel blijven uitstellen natuurlijk. De concurrentie doet de volgende keer twee weken op voorhand opnieuw een persberichtje uit en en hup: weer uitstel?

 • ohzo

  Ik ga maar popcorn kopen en deze show bekijken....

 • Jaap39

  Zo rmw, kan dit door de beugel qua regels van boerderij.nl?

  Doc mag van geluk spreken dat ze deze directeur als stuurman hebben. 

 • rmw

  Wat is het probleem Jaap? Ik vraag me af wat deze man na donderdag gaat doen...
  Krap een jaar directeur en dan al aansturen op overname door een partij die aantoonbaar minder betaald, nee dan heb je het heel goed voor met je leden!
  Is er na donderdag nog plek voor deze man dan? Een Nederlandse directie heeft de leveranciersvereniging DOC straks echt niet nodig...

 • Mozes

  Deze groep DOC-leden maken zich zorgen om de fabriek. Daaruit blijkt dat ze niet begrijpen waar het om gaat. De beperkende factor bij DOC is niet de productie of de efficiëntie hiervan maar goed renderende afzetmogelijkheden. Qua afzetmogelijkheden blijkt Hochwald weinig op te leveren. Bij A-ware is het nog erger: DOC de productie tegen kostprijs en A-ware de winstgevende afzet. Het is logisch dat het DOC bestuur voor deze twee partijen bedankt. DMK geeft qua afzetmogelijkheden de beste kansen. 

 • mts.teutelink1


  Ik ben ook wel voor uitstel van stemming, tevens onderzoek laten doen met de andere twee opties (A-ware en Hochwald). Vervolgens leden laten kiezen. Het alternatief van Hochwald spreekt mij wel aan. DOC en Hochwald zitten nu 1,5 in een joint venture. Geef dit een kans en breid de samenwerking met Hochwald uit.

 • astronout

  Eeb fusie meteen partij die structueel minder betaald en in de toekomst nooit de FC prijs gaat halen is een slecht voorstel.Ik zie ook meer in Hochwald in januari heeft Hochwald ook zich aangeboden maar de directie heeft last van tunnelvisie.Wij hebben een hypermoderne fabriek weinig vreemd vermogen op een A1 locatie .Het is nog geen 1,5 jaar geleden dat ik 50 ct voor de melk beurde dat wordt snel vergeten .Een fusie met DMK is een paniek en emotie fusie.

 • uitgelogd

  Een fusie die een combinatie oplevert die een structurele bedreiging vormt voor de handel van A-Ware met o.a. Albert Heijn.

 • kuhman

  zo is het astronaut we verschenken de duitsers een hypermoderne fabriek

 • Sjmens

  Ik zie in hochwald geen meerwaarde voor DOC. Melkprijs is appels en peren vanwege diverse toeslagen die DOC-leden kunnen krijgen. Afzet en breder assortiment is minder dan bij DMK. Bovendien hebben ze al eerder gesproken, is er niets uitgekomen. Waarom dan nu via de pers ineens wel? Of is hochwald bang voor een grote speler waar ze straks niet meer tegen kunnen concurreren?
  DOC leden moeten zich niet van de wijs laten brengen door al deze moedwillig opgeworpen ruis op de lijn. Extra bezinnen, overdenken en dergelijke is precies wat ze willen, want uitstel leidt tot...
  en daar spinnen alleen AWare en Hochwald garen bij....

 • poldes


  volgens vroeger had het veel voordelen een lidmaatschap van een cooperatie.

 • eric12345

  gewoon hele spulleke bij elkaar voegen , alfab.volgorde: aware+dmk+doc+hochwald = a-wmc  oid

 • willempie

  de enige manier om de stemming uit te stellen is om niet te gaan stemmen.
  de directie luistert toch niet arjan schimmel zegt dat hij niets ontvangen heeft van een groep boeren nee dat snap ik hij neemt de telefoon niet op ik probeer hem al dagen te bereiken hij is natuurlijk bang dat hij moeilijke vragen alleen moet beantwoorden
  dmk is  70 procent bulk en dan ook nog afhankelijk van prijsvechters zoals lidl en aldi.
  doc is ook bulk en we weten wat dat doet met de melkprijs dus 2 maal bulk is ook niks.

 • Jaap39

  Aldi is in Duitsland als de Albert Heijn van Nederland beste willempie.
  Ook heeft u slecht of niet geluisterd tijdens de doc bijeenkomsten. Anders had u dit bericht niet geschreven. 

 • hansvanbergen


  Ben je wel eens in een supewrmarkt geweest Japio? Albert heijn is een dure supermarkt die zich richt op modaal en boven modaal verdieners.  Aldi is een voedsel bank met toch, meestal, 1 enkele kassa waar een lange rij moslim mevrouwen/Polen en andere aan de onderkant van de samenleving levende medemensen die hun boodschappen zojuist uit dozen hebben gehaald. Die dozen worden door de vrachtwagen chauffeur uit de truck rechtstreeks in de winkel geplaatst. Japio. 3 soorte kaas 3 soorten chips. Alles alles private label. Nergens ga je een merk vinden. Japio.  Ja eige verzonnen merken. Je hebt veel meningen maar van retail heb je geen kaas gegeten.  En daar leveren jouw vrienden van de DMK aan . Dus.

 • Jaap39

  Haha, klopt Hans je hebt helemaal gelijk vwb aldi. Ik dacht even grapje maken. Hebben meesten toch niet in de gaten.....

  Maar uw uitleg daarbij over Polen en onderkant samenleving? Wat een échte onzin kraamt u daar uit. 
  Ook bij aldi staan grote auto's voor de deur inkopen te doen van mensen met flinke salarissen. Zowel in Nederland als in Duitsland.

 • joep46

  Vijf voor twaalf doet Afra Schouten het voorkomen alsof een groep boeren alsnog uitstel zou willen. Dat is gelijk aan een judaskus en ik zou er voor zijn dit soort leveranciers ( ergerlijk als het leden zijn ) dan ook adviseren z.s.m. hun melk aan A-ware te leveren. De beste garantie dat ze hun nazaten dan geen bedrijf meer kunnen nalaten. By the way.... door wie heeft Afra Schouten zich laten inhuren ? en/of hebben ze zitten slapen op leden bijeenkomsten ??? Laf zich nu twee voor twaalf te laten omkopen.

 • uitgelogd

  Bent u wel eens in de Albert Heijn geweest? Ik heb nieuws voor u, er liggen DMK producten in het duurdere prijssegment.

 • rmw

  Slaan de zenuwen toe Joep? DOC leden met een afwijkende mening weg zetten als verraders is niet slim...

 • hansvanbergen


  Nou ga ik een vraag stellen waar ik geen antwoord op ga krijgen ws. Welke produkten heeft DMK dan bij AH liggen? Nog een vraag die ik al vaak gesteld heb en waar niemand antwoord op heeft. Wat is een Kontor??

  Valt me wel op dat er trots verteld wordt door de vrijers van doc dat men babyvoeding producert. Kweet niet hoeveel FC er in omzet? Ausnutria Hypocria, dat kleine nieuwe fabriekje in Heereveen, doet 197 miljoen. Das dus op zich net zoveel als DMK. (Humana). Ik ben bang dat FC minstens 20 x zoveel omzet en dat is voor hun melkprijs nogal crucilaal. (2 cent per kg melk extra). Maar goed FC leden zullen ongetwijfeld pezies weten wat hun omzet is.

 • hansvanbergen


  Ik vind het ook wel logisch dat er maar 1 keuze is. Is toch altijd zo? Je kunt tch geen fusie gaan voorbereiden met 3 bedrijven? Fusie wordt vaak gedaan door groot accountants buro, Ernst Young en wat heb je. Zij nemen de regie over. Zij berekenen alles. Zij bepalen wat directie, management en bestuur zeggen zodat er met 1 mond gesproken wordt. Zij bereiden een uitgebreide propaganda campagne voor die de leden geen andere keus geeft dan voor te stemmen.  Alles is er op gericht om de fusie te doen slagen. Daarna zien we wel weer verder.  Leden kunnen voor of tegen stemmen. Wil je meer weten van een fusie of samenwerking met a ware of hochwald? Dan stem je tegen. Is dmk jouw ideale melkfabriek waar je altijd al bij had willen zitten?Liever gegarandeerd iedere maand melkgeld, desnoods dan maar iets minder, maar geen risico's graag? Dan stem je voor.

 • hansvanbergen


  En als de voorstellen van a ware en hochwald tegenvallen dan volgt er een nieuwe stemronde en dan kunnen de leden alsnog voor de fusie met dmk stemmen. Ditmaal met volle rotsvaste overtuiging. En natuurlijk dreigt men nu vlak voor het stemmen met , nee het is nu of nooit,. Dat moeten ze zeggen. Maar als dmk het serieus meent met de liefde dan willen ze de doc over een half jaar ook net zo graag. Ik voel me oud worden maar ik heb het allemaal al vaak meegemaakt. Al die fusies tot de huidige Vion, Rabobank, CRV, Boerenbond Deurne. Die laatste gaat morgen ook fuseren met Isidoris Mengvoeders en Boerenbond Helden/Panningen. Oid. Hoor ik niemand over!!

 • willempie

  geachte joep46 wat een taalgebruik voor sommige mensen komt de waarheid hard aan en zeker als ze hebben zitten slapen op de vergadering.
  denk jij nu echt dat de melkprijs omhoog gaat door een fusie met dmk droom maar lekker verder dan wordt je misschien nog wel een keer wakker als doc alles kwijt is.
  toen nutricia stopte met melk ophalen zijn wij met een groep boeren naar doc gegaan toen is ons belooft minimaal de campina prijs nou dat hebben we geweten dit heeft mij minimaal 150000 euro gekost aan melkgeld daar wordt niet meer over gepraat.het vertrouwen in doc is bij mij heel ver gedaald bij deze fusie heb ik ook geen goed gevoel.
  de gene die dat wel hebben die gaan morgen maar stemmen voor een nog lagere melkprijs.  

 • BO(skabout)ER


  In de tijd dat Campina alleen was heeft het misschien 1 of 2 jaar meer betaald als DOC Willempie. Ik zal niet weten hoe jij dan aan die 150.000 euro komt. Je moet je zelf ook niet te rijk rekenen. Daarnaast is dit voor de toekomstige DOC boeren gewoon de beste fusie op lange termijn. DMK zal heus niet direct de beste prijs betalen maar met hun gedachtegoed zit het iig goed.

 • tuier

  Wij hebben de laatste weken al veel verhalen van deze en gene voorbij zien komen. Een ieder heeft zijn zegje kunnen doen. Ik wil de leden morgen heel veel wijsheid toe wensen als ze in Zwolle zijn en moeten gaan stemmen. Ik wil nog een ding kwijt door te zeggen :'Er is meer tussen hemel en aarde dan DMK '.

 • joep46

  Ja Tuier bedenk wel dat DOC/DMK een hemel kan zijn maar A-ware ( voorzien van de nodige azijnpissers ) de hel. Reken er overigens maar op dat de leden ook vandaag wijsheid zullen tonen en zich niet door de duivel(s) zullen laten ringeloren.

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.