Rundveehouderij

Nieuws 710 x bekeken

Franse melkproductie licht omhoog

Parijs – De Franse melkproductie was in de afgelopen maand weliswaar hoger dan een jaar eerder maar het verschil is hooguit 1,5 procent, zegt de organisatie van zuivelbedrijven Syndilait.

De organisatie verwacht dat de melkproductie over heel 2015 toch 3 tot 4 procent lager uit zal komen, omdat er in de eerste drie maanden – aan het eind van het laatste quotumjaar - sprake was van een daling.  ''De huidige melkprijs is voor veel boeren reden om de productie voorlopig niet verder op te voeren'', denkt voorzitter Giampaolo Schriratti.

Syndilait meldt verder dat de invoer van melk, met name uit Duitsland en Belgie, de laatste maanden op een fors hoger niveau ligt dan vorig jaar. ''Tussen september 2014 en februari dit jaar is sprake van een toename met 42 procent. Sinds eind vorig jaar zie je op grote schaal buitenlandse melk in de supermarkten verschijnen. De consument merkt daar weinig van want de verkoopprijs is hetzelfde maar het winkelbedrijf verdient een paar centen per liter meer omdat ze goedkoper kunnen inkopen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.