DOC-bestuur houdt vast aan gekozen koers RundveeNieuws

DOC-bestuur houdt vast aan gekozen koers

Hoogeveen – Het bestuur van DOC Kaas gaat niet in op het verzoek van A-ware en een aantal leden om de stemming over het fusievoorstel uit te stellen en een alternatief voorstel uit te werken.

Morgen zijn de leden aan zet. ‘Zij beslissen’.

DOC kondigde het fusievoorstel met DMK op 19 maart aan. Eerder werd ook gesproken met andere partijen als A-ware en Hochwald. Op basis van die gesprekken en de selectiecriteria is besloten tot een fusievoorstel met het Duitse DMK. Belangrijk is volgens DOC dat DMK een internationaal zuivelconcern is met een breed assortiment aan zuivelproducten dat leidt tot risicospreiding. Daarbij is DMK groot en sterk in kaas waardoor DOC kansen ziet om de uitvoering van haar strategie te versnellen.

Het besluit om met een voorstel tot fusie met DMK te komen, is genomen tijdens overleg tussen raad van commissarissen, directie en ledenraad. Daarna is het plan voorgelegd aan de leden van DOC Kaas. Tijdens negentien ledenbijeenkomsten zijn de achtergronden en consequentie van het fusievoorstel met de leden besproken. Daar zouden ook vragen over eventuele alternatieven zijn beantwoord. Eind april is tijdens de laatste ronde bijeenkomsten aan de leden gevraagd of ze voldoende zijn geïnformeerd om tot een afgewogen beslissing te kunnen komen. Dat bleek volgens DOC het geval. “Het woord is nu aan onze leden.”

 

Lees alles over de fusieplannen van DOC Kaas en DMK in het dossier

Beheer
WP Admin