Rundveehouderij

Nieuws

Cono verlaagt voorschot mei naar €31,92

Westbeemster - Cono Kaasmakers verlaagt de voorschotprijs over mei met €1,31 naar €31,92 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw en na aftrek van 5 cent contributie voor Zuivel NL.

De verlaging is het gevolg van een korting op de uitbetaling voor vet met 10 cent, waardoor nu €2,85 per kilo vet wordt betaald, en een beperking van de eiwitprijs met 30 cent. De nieuwe eiwitprijs bedraagt daardoor €6,65 per kilo. De aanpassingen weerspiegelen de gedaalde opbrengstprijzen voor vet en eiwit.

Cono meldt een op zich nog altijd goed lopende kaasverkoop, maar dat gebeurt in een markt waarin de zuivelprijzen in brede zin flink dalen.

Eerder deze week maakt ook Milcobel de nieuwe voorschotprijs bekend, maar dan over de maand april. Die bedraagt volgens de Belgische coöperatie €29,37 per 100 kilo, bij een jaarleverantie van 500.000 kilo.

De tweede Belgische melkverwerker, Laiterie des Ardennes, betaalt dit jaar tot nog toe een vergelijkbare prijs. Daarmee is het bedrijf een flink eind teruggezakt qua uitbetaling. Vorig jaar slaagde het erin om enkele centen meer te betalen dan Milcobel.

Of registreer je om te kunnen reageren.