Rundveehouderij

Nieuws

Britten teleurgesteld over herkomstvermelding zuivel

Londen – De Britse organisatie van zuivelbedrijven Dairy UK is teleurgesteld dat de Europese Commissie afziet van verplichte herkomstvermelding op zuivel.

In een rapport voor de Commissie is voorgesteld de vermelding vrijwillig te houden en niet verplicht te maken.

''De consument vraagt naar duidelijke informatie over het land van herkomst van de voeding, zoals ook al blijkt uit de nieuwe regels voor vers vlees. Het zou daarom logisch zijn zo'n stap ook voor melk en zuivel te zetten'', aldus directeur Judith Bryans van Dairy UK. Volgens haar zou de herkomstvermelding de Britse zuivelindustrie ook helpen om haar eigen producten beter voor het voetlicht te brengen bij de Britse consumenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.