Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Britse coöp erkent: melkprijs is te laag

Edinburgh – De melkprijzen die de Britse coöperatie First Milk op dit moment betaalt aan de leden zijn 'onaanvaardbaar laag'. "Wij hebben prestatie- en kostenproblemen en zijn begonnen met een drastische herstructurering om die op te lossen", aldus directeur Mike Gallacher tijdens een hoorzitting van het Schotse parlement.

First Milk zit al tijden in de financiële problemen, erkende Gallacher. Het bedrijf heeft eerder dit jaar de boeren twee maanden lang niets betaald voor de geleverde melk en houdt ook een heffing in op de melkprijs om de wankele kaspositie te versterken. "Het komt er allemaal op neer dat we commercieel meer succes moeten hebben omdat dat de middelen biedt om te doen wat we willen doen."

Gallacher verdedigde het besluit om de melkprijs voor de leden afhankelijk te maken van waar hun melk voor wordt gebruikt. "Het is geen vaststaand principe dat binnen een coöperatie alle leden evenveel voor hun melk zouden moeten ontvangen. Wij stemmen de prijs nu meer af op de fabriek waar die melk aan wordt geleverd en wat die er mee doet. Wie daardoor nu minder ontvangt, krijgt straks misschien meer omdat die producten meer gaan opleveren. Sommige coöp's hanteren één en dezelfde melkprijs, maar dat doen wij niet meer."

Laatste reacties

 • Mozes

  Sommige boeren klagen over de coöperaties in Nederland. Als je ziet hoe het in sommige landen aan toe gaat mogen wij toch zeer tevreden zijn. 

 • Jano

  Wat een vaag en nogal dom verhaal van zo'n directeur. 

 • koestal

  wat een,, goed ''excuus !

 • hobbyboer

  geloof maar niet dat meneer Gallacher geen paycheck krijgt voor geleverd 'onvoldoende' werk.

 • Dam

  Je kan maar beter hobbyboer zijn ben je niet afhankelijk van dezee oplichters.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.