Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Bel koopt zuivelbedrijf in Marokko

Parijs – Kaasfabrikant Groupe Bel heeft een belang van bijna 70 procent genomen in het Marokkaanse zuivelbedrijf Safilait.

De rest van de aandelen blijft in handen van de oprichter en de huidige directeur van Safilait. Bel, ook eigenaar van Leerdammer, is met merken als Vache qui rit en Kiri al marktleider op de kaasmarkt in Marokko. Het bedrijf wil haar positie toch verder versterken en heeft zich daarom ingekocht in het derde zuivelbedrijf van het land.

Safilait houdt zich bezig met de productie van verse en houdbare melk en andere zuivelproducten onder het merk Jibal. De overeenkomst moet nog wel worden goedgekeurd door de concurrentiedienst in Marokko.

Laatste reacties

  • bella


    dus daarom betaalde bel leerdammer over 2014 bijna 3 cent minder uit dan frica.

  • gjh

    klopt bella je moet toch ergens je zakken mee vullen over de rug van de nederlandse veehouder. En maar klagen dat de afzet moeilijk loopt en ondertussen 4 cent minder betalen dan de campina. IK begrijp dat de afzet super loopt en dat er afgelopen maanden ongeveer 20 veehouders de fabriek vaarwel gezegd hebben en TERECHT wat een prutsers !!

  • gjh

    redactie niet verwijderen svp, dank je

Of registreer je om te kunnen reageren.