RundveeNieuws

Aldi Duitsland verlaagt zuivelprijzen

Essen – Aldi verlaagt in Duitsland de prijzen van dagverse zuivel. Uit de advertenties van de discounter blijkt dat voor volle melk bijvoorbeeld 55 cent per liter wordt gevraagd. Dat is een prijsverlaging met 4 cent ofwel krap 7 procent.

De magere variant daalt met hetzelfde bedrag naar 51 cent. Ook de prijzen van producten als melkpoeder, slagroom en boter worden naar beneden bijgesteld.

De maatregel vloeit voort uit de uitkomsten van de voorjaarsonderhandelingen met de zuivelindustrie. Daarbij wist Aldi kortingen door te drukken. In april verlaagde Aldi op grond daarvan ook al de kaasprijzen. De discounter zet in de Duitse supermarktbranche veelal de toon met zijn zuivelprijzen.

Het Deutsche Bauernverband (DBV) is niet blij met de gang van zaken. Volgens de boerenfederatie is er geen enkele rationele reden voor lagere zuivelprijzen daar de productie is gedaald. Helemaal onbegrijpelijk zijn lagere prijzen als wordt bedacht welke inspanningen de handel van de melkveehouderij op het gebied van dierenwelzijn eist, aldus het Bauernverband.

Beheer
WP Admin