Rundveehouderij

Nieuws 3139 x bekeken 1 reactie

Transporteur dupe van geschil zuivelimporteur en douane

Barneveld - Transporteur en bewerker van zuivelproducten Jonker en Schut is hoogst verbaasd dat het vorige week werd genoemd in een bericht van het Openbaar Ministerie over vermeende fraude met importheffingen.

"Wij importeren zelf helemaal geen producten," reageert directeur Erik Schut.

Hij vindt de bekendmaking onjuist en onterecht. Jonker en Schut treedt alleen op als dienstverlener, stelt hij. Desgevraagd erkent hij dat er wel een zaak kan spelen tussen een klant van het bedrijf en de douane en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst. De laatste meent dat weipermeaat is geïmporteerd tegen een veel te laag douanetarief. Dat zou de importeur een voordeel hebben opgeleverd van €5,60 per 100 kilo. Hierover bestaat een verschil van inzicht tussen het importerende bedrijf en de overheid.

Eén reactie

  • koestal

    waar Nederland groot in is

Of registreer je om te kunnen reageren.