Rundveehouderij

Nieuws 950 x bekeken

Tienpuntenplan voor Oostenrijkse melkveehouderij

Wenen - Oostenrijkse oppositiepartijen hebben een tienpuntenplan opgesteld om kleine en middelgrote melkveebedrijven te behouden nu de quotering weg is. Dit meldt TopAgrar.

In het plan is onder andere opgenomen dat de zuivel de kleine tot middelgrote bedrijven tegemoet komt door af te zien van discriminatie in de vorm van staffelkortingen en een oplopende minimumlimiet voor het ophalen van melk. De zuivelindustrie moet zich meer richten op verschillende kwaliteitssystemen als Gentech-vrij en hooimelk omdat er groeimarkt is voor ecologische en regionale productie. Daarnaast moet de zuivelproductie in bergachtig gebied, goed voor 70 procent van de nationale productie, een geografische aanduiding krijgen bij de Europese Commissie.

Of registreer je om te kunnen reageren.