Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Nederland grootste importeur rundvlees in EU

Den Haag/Brussel - Nederland was vorig jaar de grootste importeur van rundvlees in de EU, vóór het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Nederland voerde ruim 67.000 ton rundvlees in, 26 procent van de totale EU-import. De Britten namen 24 procent van de import voor hun rekening, Italië 18 procent. Veruit het belangrijkste aanvoerland was Brazilië, dat 43 procent van de aanvoer verzorgde. Zo'n 125.000 ton van het aangevoerde rundvlees was vers product zonder been. Zo'n 75.000 ton was bevroren product zonder been.

Als exporteur van rundvlees kwam Nederland op de zesde plaats. Het exporteerde meer dan 37.000 ton rundvlees. Het grootste deel van deze EU-export bestaat uit zogenoemde bijproducten.

Laatste reacties

 • koestal

  Met dank aan de PvdD

 • joohoo

  Handels afspraken! In ruil daarvoor mag philips daar televisies verkopen!!!!!!!!!.

 • Hans Brasil

  Braziliaans vlees is prima, er zijn nou eenmaal meer Brazilianen die braziliaans vlees eten, dan Nederlanders die nederlands vlees eten!

 • Kaiser

  Met de inmiddels lage valutawaarde van de € is die import snel over. 

 • schoenmakers1

  hoe help je een land naar de verdoemenis

 • Jaap39

  Wij Nederlanders hebben weinig over voor duurder vlees. Wij zijn echte snacketers hier in Nederland. Kwalitei tsbesef is ver te zoeken onder onze consumenten.

 • ohzo

  Is dus 30.000 t netto. Hoeveel levende dieren worden netto ge-exporteerd? Dan pas conclusie trekken.

 • W Geverink

  @#6. Er zijn om te beginnen al niet zoveel nederlanders die ervaring hebben met kwaliteits rundvlees. En ook al was er goed rundvlees in overvloed dan moet je ook nog weten hoe je het klaar maakt met het beste resultaat. Nederlanders bereiden vlees vooral in de pan. voor die paar keer dat het op de grill wordt klaargemaakt is het vlees vaak veel te dun gesneden en wordt het onmiddelijk te gaar/taai/droog/verkoold. 

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.