Rundveehouderij

Nieuws 1686 x bekeken 1 reactie

NVWA controleert niet-SKV-deelnemers vaker

Doetinchem - Kalverhouders die niet bij de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalveren (SKV) zijn aangesloten, worden na het in werking treden van de Regeling Diergeneesmiddelen vaker door de NVWA gecontroleerd. Dit meldt De Kalverhouder.

In de regeling, die per 1 juli ingaat, zijn onder andere verboden middelen en residuen van medicijnen opgenomen. De SKV controleert standaard op de regeling. Kalverhouders die niet bij SKV zijn aangesloten, moeten vanaf 1 juli zelf controle organiseren. Vanuit de overheid en de sector heerst de angst dat deze kalverhouders dat onvoldoende gaan doen. Staatssecretaris Dijksma is er minder bang voor omdat ook de NVWA op de regeling controleert. Voor kalverhouders die bij de SKV zijn aangesloten komt een aangepast toezichtsregime. De NVWA gaat risicogericht controleren, wat neer komt op meer NVWA-controle voor niet-SKV-kalverhouders ten opzichte van hun SKV-collega's. De precieze invulling van deze regeling wordt nog opgesteld.

Eén reactie

  • maxisprint


    heeft de NVWA de lijst van SKV deelnemers ??

Of registreer je om te kunnen reageren.