Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Moeilijk maar succesvol 2014 voor Lely

Maassluis – De Lely Groep heeft een moeilijk maar uiteindelijk succesvol jaar achter de rug. Dat meldt topman Alexander van der Lely op de website van de onderneming.

De omzet nam in 2014 toe met 5 procent naar €617 miljoen. Zowel in de divisies Dairy, Forage en Aftermarket was er sprake van groei. Voor Lely was het een jaar van veranderingen. Zo opende het bedrijf een nieuw hoofdkantoor Lely Campus in Maassluis. Ook werd er de 20.000ste Astronaut melkrobot geïnstalleerd. Een mijlpaal waar Lely trots op is. De onlangs gelanceerde Lely Vector voerrobot wordt inmiddels in meer dan twintig landen verkocht en ook voor het nieuwe Lely Welger continue balenpers concept is volgens de onderneming veel belangstelling.

Hoewel de wisselende geopolitieke en economische spanningen in sommige regio's ingrijpende gevolgen hebben gehad, heeft Lely zijn aanwezigheid op de markt kunnen uitbreiden door nieuwe kantoren te openen en 'start-ups' met geautomatiseerde melkveehouderijbedrijven te realiseren in Brazilië en Turkije.

Lely verwacht een dynamisch 2015. Melkprijzen zullen blijven fluctueren door het einde van het melkquotum en de aanhoudende geopolitieke spanningen in delen van de wereld. Desondanks blijft het economisch vooruitzicht op de lange termijn positief.

Eén reactie

  • koestal

    Niet moeilijk maar wel succesvol !

Of registreer je om te kunnen reageren.