Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Joint venture FrieslandCampina en Huishan van start

Amersfoort - De vorig jaar oktober aangekondigde joint-venture tussen FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings Company is officieel geworden. Dit hebben beide bedrijven bekendgemaakt.

Het wachten was op goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Die is er nu, waarmee ook de investering van in totaal €114 miljoen gaat lopen. De naam van de nieuwe onderneming is Friesland Huishan Dairy. Beide partijen hebben een belang van 50 procent. FrieslandCampina heeft echter de managementcontrole, waardoor het de resultaten van Huishan volledig kan consolideren.

De onderneming zal in de Chinese Volksrepubliek een volledig geïntegreerde toeleveringsketen voor kindervoeding exploiteren. De onderneming lanceert daarvoor binnenkort een nieuw merk. Onder dit merk zal hoogwaardige zuigelingenvoeding worden verkocht.

De benodigde melk is afkomstig van eigen melkveebedrijven van Huishan en wordt verwerkt in de fabriek van Friesland Huishan Dairy in Xiushui, in de buurt van Shenyang.

FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings Company Limited zetten hiernaast hun bestaande activiteiten op het gebied van kindervoeding in China afzonderlijk voort. Dit houdt in dat Huishan eigen merken blijft verkopen, terwijl de Friso-voeding van FrieslandCampina nog steeds exclusief in Nederland wordt geproduceerd en door FrieslandCampina op de (Chinese) markt wordt gebracht.

Laatste reacties

  • koestal

    mooi iniatief

  • kraats

    "FrieslandCampina heeft echter de managementcontrole..."

    Komt natuurlijk geen zak van terecht. Wie van F.C. verstaat chinees ? Laat staat dat ze kunnen uitleggen aan de chinezen wat ze willen. Hoe controleer je dat ??

    Grootheidswaanzin...

Of registreer je om te kunnen reageren.