Rundveehouderij

Nieuws 1289 x bekeken 2 reacties

Graus wil loket voor vragen melkveewet

Den Haag – Kamerlid Dion Graus (PVV) vindt dat er een tijdelijk melkveehoudersloket moet komen waar melkveehouders vragen kunnen stellen over de nieuwe voorwaarden voor grondgebonden groei.

Vorige week bracht staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken haar plan voor de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) voor grondgebondenheid in de melkveehouderij naar buiten. De AMvB roept veel vragen op. Een loket, gefaciliteerd door het ministerie van Economische Zaken, moet helpen de vragen te beantwoorden, vindt Graus.

"Er zijn talloze  vragen over de AMvB. Zelfs deskundigen van LTO en Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) zitten met vragen en onzekerheden, laat staan boeren die zich niet tot slecht vertegenwoordigd voelen richting de Haagse kaasstolp", zegt Graus. Hij voegt er aan toe dat LTO positief heeft gereageerd op zijn voorstel om een loket te openen waar  boeren met hun vragen terecht kunnen.

Laatste reacties

  • kiepel

    Het grootste probleem,  meneer Graus, is dat er nog niemand de antwoorden weet. Wie zou u dan achter zo'n loketje willen zetten? Dijksma zelf of een clubje juristen..
    Eerst alles goed dicht timmeren en dan zal de rechtbank wel antwoorden geven.

  • Zippie

    Waarom heb ik nu zo'n gevoel van:
    Dat iemand popie jopie wil gaan spelen?

Of registreer je om te kunnen reageren.