Rundveehouderij

Nieuws 2319 x bekeken 1 reactie

FrieslandCampina verkoopt Hongaarse productielocatie

Amersfoort – FrieslandCampina heeft haar productielocatie in het Hongaarse Debrecen verkocht aan het bedrijf Alföldi Tej. De nieuwe eigenaar gaat de productie van zuivelproducten ter plaatse zonder onderbreking voortzetten en de werkgelegenheid blijft behouden.

FrieslandCampina blijft afnemer van de zuivelproducten, die ook nu al in Debrecen worden geproduceerd, en brengt deze in de handel. Met de verkoop van de productielocatie komt een einde aan de reorganisatie van FrieslandCampina's activiteiten in Hongarije.

Met de reorganisatie beoogt FrieslandCampina een duurzame binnenlandse productiecapaciteit op lange termijn, meer efficiëntie en een betere concurrentiepositie, om zo, ook in de toekomst, een sterke aanwezigheid op de Hongaarse markt mogelijk te maken. De uitbreiding van de productielocatie in Mátészalka in 2014 en het garanderen van het voortbestaan van de productielocatie in Debrecen zijn volgens de onderneming twee cruciale stappen in dit proces.

Genoemde transactie is goedgekeurd door de autoriteiten. Wel zal het nog een paar weken duren voordat de overeenkomst in werking treedt omdat de twee partijen een aantal noodzakelijke procedures moeten afronden.

Eén reactie

  • koestal

    Oost Europa is geen aantrekkelijke markt voor de zuivel,hoogstens voor de afzet

Of registreer je om te kunnen reageren.