Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina schrapt 139 banen

Amersfoort - FrieslandCampina wil haar kaasverpakkingslocatie Den Hollander Food in Lochem sluiten en de activiteiten verplaatsen naar de kaasverpakkingslocaties in Wolvega en Leerdam.

Als gevolg hiervan vervallen 139 arbeidsplaatsen.

Doel is om met het verlagen van de kosten en door beter in te spelen op de behoefte aan nieuwe verpakkingsconcepten de concurrentiepositie op de Europese markt te verbeteren. De directie heeft het voornemen de kaasverpakkingslocatie in Lochem in het eerste kwartaal van 2016 te sluiten. Bij Den Hollander Food wordt kaas gesneden en verpakt in plakken, stukken, blokjes en geraspte kaas. De huidige locatie van Den Hollander Food laat het volgens de zuivelonderneming niet toe om in te spelen op toekomstige verpakkingsbehoeften.

Bij FrieslandCampina Cheese in Wolvega en Leerdam wordt €19 miljoen geïnvesteerd. Het gaat om investeringen in nieuwe verpakkingslijnen en het verplaatsen van verpakkingslijnen vanuit Lochem. In de toekomst kunnen de locaties Wolvega en Leerdam meer verschillende verpakkingsvormen voor kaasproducten voor zowel de Europese als internationale markt verpakken. Het aantal arbeidsplaatsen neemt toe met negen.

De medewerkers van Den Hollander Food zijn geïnformeerd over de plannen. De medezeggenschapsorganen zijn om advies gevraagd. De vakbonden zijn eveneens geïnformeerd. Op de betrokken vaste medewerkers is het sociaal plan van FrieslandCampina van toepassing.

Of registreer je om te kunnen reageren.