Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Forse prijsdaling melkpoeders Fonterra

Auckland - De prijs van melkpoeders is flink gedaald op de Fonterra-zuivelveiling. Een week voorafgaand aan de veiling werd bekend dat het volume op de veiling hoger zou liggen.

De stijging van het volume heeft voornamelijk gevolg voor de prijs van vollemelkpoeder. Het aanbod van het in volume grootste product op de veiling werd verhoogd met 5.000 ton. Het product daalt maar liefst 13,3 procent in prijs naar $2.538 (€2.359) per ton. De forse prijsdaling is te zien over alle contracten, van juni tot oktober.

Ook mageremelkpoeder daalt stevig in prijs, 10 procent. Het product brengt gemiddeld $2.467 (€ 2.293) per ton op. Bij dit product is de prijsdaling in juli en augustus minder groot, in de overige maanden gaat er zo'n 12 procent van de prijs af.

De beursindex die de gemiddelde prijsstijging of -daling aangeeft daalt met 10,8 procent. Grootste daler op de veiling is karnemelksepoeder, het in volume kleine product daalt een kwart in prijs.

Laatste reacties

 • dayo

  <em>dat belooft wat voor de melkprijs de komende tijd!</em>

 • japke33

  Daar gaan we!

 • gvanlaar

  hard melken jongens!!! hoe meer je melkt hoe minder je verdient!

 • Koetje500

  De boeren in nieuw zeeland zijn momenteel al blij als de melkprijs de 4,70 dollar per milk solid haalt. En voor volgend jaar denken de analisten nog steeds 6 dollar te kunnen halen, echter zijn er ook genoeg die verwachten dat de melkprijs volgend jaar nog een jaar onder de 5 dollar per milk solid blijft. Als je dit in eurocenten weerlegt is dit bijna 27 cent per liter dus denk dat we ons kunnen voorbereiden om mindere tijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.