Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Forse daling melkproductie Nieuw-Zeeland

Auckland – De melkproductie in Nieuw-Zeeland is in februari gedaald met 6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In februari werd als gevolg van droogte 112 miljoen kilo melk minder aangevoerd. Dat blijkt uit statistieken van de Nieuw-Zeelandse zuivelindustrie.

De melkproductie over dit melkseizoen (jun-feb) ligt nog wel bijna 2,5 procent, ofwel 435 miljoen kilo, hoger ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Tot nu toe is dit seizoen door de Nieuw-Zeelandse melkveebedrijven bijna 18 miljard kilo melk afgeleverd. Tot en met januari werd dit seizoen maandelijks meer melk aangevoerd dan een seizoen eerder.

Eén reactie

  • koestal

    minder melk en toch meer

Of registreer je om te kunnen reageren.