RundveeNieuws

Bijna helft melkveehouders wil na vervallen quotum uitbreiden

Roggel – Bijna de helft van melkveehouders uit Nederland en Vlaanderen wil nu de quotering is verdwenen zijn bedrijf uitbreiden.

In Nederland ligt dit percentage hoger dan in Vlaanderen.Dit blijkt uit het zero-grazing-onderzoek uitgevoerd door AgriDirect in samenwerking met een student Agro- en Biotechnologie, aan de hogeschool Vives in Roeselare.  In maart 2015 namen circa 470 Nederlandse en Vlaamse melkveehouders deel aan het online onderzoek.

44,5 procent van de respondenten gaf aan het bedrijf na het vervallen van het melkquotum te willen uitbreiden. De uitbreidingsbereidheid ligt iets hoger onder de Nederlandse melkveehouders. Van hen wil 46,2 procent uitbreiden ten opzichte van 38,1 procent Vlaamse melkveehouders.

Van de melkveehouders met meer dan 150 melkkoeien heeft 59 procent uitbreidingsplannen. Bij melkveehouders met tussen de 100 en 150 melkkoeien ligt dit op 54,3 procent. Op melkveebedrijven tot 50 melkkoeien en tussen de 50 en 100 melkkoeien lopen  met respectievelijk 31,1 procent en 38,5 procent minder melkveehouders met uitbreidingsplannen.

Beheer
WP Admin