RundveeNieuws

Ausnutria neemt belang van 50 procent in Farmel

Hong Kong – De Ausnutria Hyproca Group heeft afgelopen jaar een belang van 50 procent in de Farmel Holding genomen. Het gaat om een investering van €3,55 miljoen.

Dat meldt de groep bij haar jaarcijfers over 2014. Het Nederlandse Farmel is goed voor zo’n 200 miljoen kilo koemelk waarvan ongeveer 100 miljoen kilo eigen aanvoer.

Eerder fuseerde Holland Geiten Melk, een dochterbedrijf van Ausnutria Hyproca, al met Sanimèl. Samen gaan de bedrijven door onder de naam Hyproca Goat Milk. Dit bedrijf heeft naar eigen schatting 20 procent van de Nederlandse markt voor geitenmelk in handen. Sanimèl was destijds een samenwerkingsverband van Farmel en een aantal geitenhouders.

Doel van genoemde acquisities is het veiligstellen van de aanvoer van koe- en geitenmelk. Deze melk is nodig om straks onder meer de nieuwe fabriek in Heerenveen van voldoende melk te voorzien. Ausnutria investeert in totaal €83 miljoen in de nieuwe vestiging, die naar verwachting in 2016 in productie wordt genomen. De fabriek, waar ingrediënten voor babyvoeding worden geproduceerd, krijgt een capaciteit van 90.000 ton per jaar.

De Ausnutria Groep, die een meerderheidsbelang heeft in het Nederlandse Ausnutria Hyproca, heeft haar omzet in 2014 met 16,5 procent zien stijgen naar 1,97 miljard renminbi (€295 miljoen). Het bedrijfsresultaat daalde met 3 procent naar 196,1 miljoen renminbi (€29,4 miljoen). De winst na belasting daalde met 8 procent naar 116,7 duizend renminbi (€17,5 miljoen).

Beheer
WP Admin