Rundveehouderij

Nieuws 4564 x bekeken 5 reacties

T-som gemiddeld 51 graden gestegen

Doetinchem - De temperatuursom (T-som) varieert momenteel tussen 256 graden in het Oosten tot 365 graden bij Hoek van Holland. Dat komt neer op een gemiddelde stijging van 51 graden. Dit blijkt uit cijfers van het Nutriënten Management Instituut (NMI).

In het Zeeuwse Wilhelminadorp bleef de stijging beperkt tot 29 graden, terwijl Hoek van Holland 58 graden pluste. In het Zuiden ligt de T-som gemiddeld op 276 graden, in het Oosten op 264 graden, in het Noorden op 288 graden en in het Westen rond de 315 graden.

Met de temperatuurstijgingen van de afgelopen week komen de ideale strooimomenten voor kunstmeststikstof in de buurt. Het NMI adviseert voor een maximale stikstofbenutting voor een weidesnede 250 tot 300 graden en voor een maaisnede 300 tot 400 graden. Met name in het Westen ligt de T-som nu boven de 300 graden waardoor kunstmest strooien kan. Vooropgesteld dat de bodem al voldoende draagkracht heeft en er inmiddels drijfmest is uitgereden.

T-som gemiddeld 51 graden gestegen

Laatste reacties

 • kremer

  Waarom eerst drijfmest en dan kunstmest?
  Ik heb mijn kunstmest er op liggen en de loonwerker kan niet eerder dan dinsdag komen uitrijden met sleepslang.

 • dayo

  je kunt beter naar de bodemtemperatuur kijken t -som is achterhaald, als de bodem de juiste temperatuur heeft eerst mestrijden bij 8 graden en kunstmest erop bij 10 graden bodem temperatuur

 • peter1939


  strooien er nog veehouders dan? meeste is toch spuiten...

 • dayo

  <em>@peter1939, wij prikken</em>

 • brunnekreef001

  Ik zie weinig voordeel in vloeibare kunstmest. Bij ons stappen er alweer veel vanaf.
   

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.