Rundveehouderij

Nieuws

Prijzen Cum Laude kaas en zuivel verdeeld

Kamerik - Kaasboerderij Van Eijk uit Vlist is de winnaar Cum Laude met de lekkerste Goudse Boerenkaas. Op plek twee en drie eindigden gebroeders Van der Plas uit Sassenheim en Rotteveel Boerenkaas uit Rijpwetering. De jury gaf de winnende kaas een 9,4 voor de smaak en de technische keurmeesters beoordeelden deze kaas met 95 punten. De Cum Laude-prijs 'lekkerste boerderijzuivel' is voor de boerenboter van vof Van Ruiten in Kaag.

Cum Laude is de jaarlijkse wedstrijd om de lekkerste zuivelproducten van de boerderij, gemaakt op het bedrijf zelf en van de eigen veestapel. Er waren 185 deelnemende producten.

In de verkiezing zijn nog meer prijzen verdeeld. Hoeve Waterrijk was de winnaar in de categorie 'kaas met een verhaal' met de Boeren Goudse Oplegkaas. De Mekkerstee in Ouddorp won de 'overige categorieën kaas', met geitenkaas. De beste Boeren-Leidse kaas werd geleverd door de Sophiahoeve in Warmond en de beste Oude Goudse Boerenkaas kwam van het bedrijf van gebroeders Van der Plas.

De kruidenkaas van De Ruurhoeve in Hoogeloon werd als beste in deze categorie beoordeeld en de prijs voor de beste 'Kaas van de Boerderij' ging naar maatschap Van der Geest in Oud Ade.

In de categorie lekkerste boerderijzuivel waren er prijzen voor lekkerste boerenyoghurt, lekkerste karnemelk en zuivelspecialiteit van de Boerderij. De eerste werd gewonnen door Weerribben Zuivel in Nederland en de andere twee prijzen werden gepakt door zuivelboerderij Den Eelder in Well.

Of registreer je om te kunnen reageren.