Rundveehouderij

Nieuws 875 x bekeken

Pioneers steekt Lactalis de loef af

Cairo – De Egyptische investeringsmaatschappij Pioneers Holding komt als winnaar uit de strijd wat betreft de overname van Arab Dairy. Dat meldt persbureau Reuters.

Met een bod van ruim €30 miljoen (255 miljoen Egyptische pond), voor een aandeel van 60,2 procent, steekt het de Franse zuivelgigant Lactalis de loef af. Pioneer won de strijd met een bod van 71,11 Egyptische pond per aandeel. Lactalis bood via dochteronderneming Al-Nour 70 pond per aandeel. Het eerste bod van Pioneers, augustus vorig jaar, lag nog op 56 pond per aandeel.

Het Egyptische kaasbedrijf was duidelijk in trek. Eerder haakte Arla al af in de overnamestrijd.  Volgens de Denen was het zuivelbedrijf in 2013 goed voor een omzet van €68 miljoen. De productiecapaciteit van de onderneming zou met 80.000 ton een stuk hoger liggen dan de productie van 43.000 ton. Daarbij zouden er mogelijkheden zijn de capaciteit fors uit te breiden. Pioneers-topman Walid Zaky geeft aan dat zijn investeringsmaatschappij de productie inderdaad wil  opschalen. Het is niet de bedoeling om de aandelen van de beurs in Egypte te halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.