Rundveehouderij

Nieuws 3721 x bekeken

NVWA schorst twee veeverzamelcentra

Utrecht - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de erkenningen van twee verzamelcentra per direct ingetrokken. De maatregel is genomen omdat schapen van verschillende bedrijven van het ene verzamelcentrum naar het andere zijn vervoerd voordat zij werden geëxporteerd of afgevoerd naar het slachthuis. Deze zogenoemde tweede verzamelslag is verboden volgens de Regeling preventie, verklaart de NVWA.

Volgens de NVWA zijn in de periode 5 december 2014 tot en met 6 maart 2015 wekelijks schapen van verschillende bedrijven van een verzamelcentrum in het Noorden vervoerd naar een verzamelcentrum in het Zuidoosten. Daarnaast bleken in- en uitslagregisters van de verzamelcentra niet volledig en werden onjuiste vervoers- en Voedsel Keten Informatie-formulieren gebruikt. De schapen werden ook niet goed gemeld in het Identificatie-en-Registratiesysteem.

Hoewel de twee verzamelplaatsen geschorst zijn, staan ze nog wel op de officiële lijst met erkende verzamelplaatsen. Daarop staan 27 namen vermeld. Volgens de NVWA is het aan de bedrijven zelf om hun klanten te melden dat ze voorlopig geen schapen kunnen leveren via de betrokken verzamelplaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.