Rundveehouderij

Nieuws 1630 x bekeken 3 reacties

Mogelijk snel duidelijkheid grondgebondenheid

Den Haag - Mogelijk komt er snel duidelijkheid over de grondgebondenheid van de melkveehouderij.

Terwijl vanuit de politiek geluiden komen dat er vrij snel een akkoord zou kunnen zijn, reageren sectorvertegenwoordigers wat terughoudender. Mogelijk wordt er vrijdag meer duidelijk, na afloop van de wekelijkse ministerraad. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft in de Eerste Kamer gezegd dat eerste de ministerraad akkoord moet zijn met de AMvB, voordat deze naar de beide Kamers kan worden gestuurd. Ook heeft Dijksma gezegd in maart met een voorstel te komen. Dijksma zegde donderdag af voor de uitreiking van de Agrarisch Ondernemersprijs vanwege dringend politiek overleg.

"Het ligt niet alleen op politiek vlak, ook in de melkveesector moet een akkoord komen waarvoor maatschappelijk draagvlak te vinden is", zegt Sijas Akkerman van Stichting Natuur en Milieu. Hij heeft de indruk dat de sector zelf worstelt met de begrenzing van de grondgebondenheid, vanwege verschillende belangen tussen de intensieve en extensieve melkveeregio's.

Laatste reacties

  • kiepel

    Vol verwachting wacht mijn hart, wie de roe krijgt wie de smart. Hoe eerder duidelijkheid hoe beter.

  • koestal

    Haha,Dijksma en snel  ,dat is schrikken

  • Trot

    de enige duidelijkheid is dat het onduidelijk blijft

Of registreer je om te kunnen reageren.