Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Mindere resultaten Fonterra in onrustige markt

Auckland - Fonterra heeft de omzet en winst over de eerste helft (juli/januari) van het lopende boekjaar flink zien dalen. De omzet daalde met 14 procent van NZ $11,3 naar NZ $9,7 miljard, de netto winst daalde met 16 procent van NZ $403 miljoen naar NZ $376 miljoen.

Het concern houdt voorlopig vast aan een melkprijs van NZ $4,70 per kilo vet en eiwit (€22,96 per 100 kilo melk), maar mikt nog op een totale prijs van NZ $ 4,90 (€24,00) voor het hele seizoen. Dat blijft beneden de gemiddelde kostprijs, die wordt berekend op NZ $5,00 per kilo vet en eiwit.

Topman Theo Spierings van Fonterra ziet ruimte voor afzetverbetering, maar is wel bezorgd over de politieke onrust rondom Rusland en in het Midden-Oosten. Die kan de markt behoorlijk blijven verstoren. Over China zegt hij niets.

Laatste reacties

 • Jaap39

  Dit bevestigt maar weer eens dat je afzetmogelijkheden nooit gegarandeerd zijn. 

  Claimen dat je een afzetmarkt 'hebt' is dus een fabeltje!

 • geen boer

  Fonterra is een 'one trick pony' die goed verdient wanneer de poeder skyhigh is. In alle andere gevallen komt de resultaatrekening direct onder druk.
  Niet te vergelijken met de diversiteit en marketing van FC. Eerder een soort DOC. Wanneer de kaas skyhigh zou zijn zat die ook op rozen.

 • koestal

  Theo toch veel succes gewenst in deze onrustige markt

Of registreer je om te kunnen reageren.