Rundveehouderij

Nieuws

Mead Johnson breidt uit in Nederland

Glenview – Babyvoedingsproducent Mead Johnson gaat haar productiecapaciteit in Nederland en de Verenigde Staten uitbreiden om aan de stijgende vraag in China te kunnen voldoen. Dat meldt Thomas Reuters.

Afgelopen jaar nam Mead Johnson al een nieuwe fabriek in Singapore in gebruik om haar klanten in Azië beter te kunnen bedienen. Het ging, met een investering van $325 miljoen, om de grootste investering van het Amerikaanse bedrijf ooit.

In Nederland bevindt zich aan de Zuidas in Amsterdam  Mead Johnsons Europese hoofdkwartier. Daarnaast beschikt de onderneming over een productielocatie in Nijmegen. De capaciteitsuitbreiding in Nijmegen is volgens topman Kasper Jakobsen niet alleen bedoeld voor de toenemende vraag in China, maar ook bedoeld om andere markten te bedienen. Welk bedrag met de investering in Nederland gemoeid gaat is niet bekend. Voor het ter perse gaan van deze krant was op de Nederlandse vestiging niemand bereikbaar voor commentaar.

Mead Johnson ziet in China de verkoop via e-commerce flink toenemen. De babyvoedingsproducent opende afgelopen jaar een eigen online-winkel voor de Chinese markt op de populaire internetsite TMall. Een stap die ook Nutricia, dochteronderneming van Danone, al een jaar eerder zette.

Mead Johnson zag haar omzet in 2014 met 5 procent stijgen naar $4,4 miljard. Naast Azië doet de onderneming het met een marktaandeel van bijna  40 procent ook  goed op haar thuismarkt in de Verenigde Staten.

Of registreer je om te kunnen reageren.