Rundveehouderij

Nieuws 1453 x bekeken

Koffeman houdt motie over tijdelijke regeling grondgebondenheid aan

Den Haag - Senator Niko Koffeman (PvdD) heeft zijn motie over een tijdelijke regeling voor grondgebondenheid van de melkveehouderij aangehouden.

In de motie vraagt Koffeman om een regeling om grondloze groei van de melkveehouderij te voorkomen in de periode tussen het  aflopen van het melkquotum op 1 april en het ingaan van de Algemene Maatregel van Bestuur die de grondgebondenheid van de melkveehouderij moet regelen.
Het Eerste Kamerlid houdt de motie aan vanwege 'verregaande toezeggingen' die staatssecretaris Sharon Dijksma heeft gedaan tijdens het interpellatiedebat in de Eerste Kamer. "Ze heeft toegezegd dat voorwaarden voor grondgebondenheid ongeacht het moment waarop de AMvB in werking treedt zal gelden voor heel 2015.  Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking hiervan en tot die tijd wil ik de motie aanhouden", zegt Koffeman in een toelichting. Hij trekt de motie niet in. "Afhankelijk van de plannen van Dijksma wil ik de mogelijkheid houden om de motie later alsnog in stemming te brengen", aldus de senator.

De verwachting is dat Dijksma nog deze maand met een voorstel komt om de grondgebonden grond van de melkveehouderij te regelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.