Rundveehouderij

Nieuws 12 reacties

'Griekenland kan als eerste weer exporteren naar Rusland'

Moskou - De Russische inspectiedienst begint op 6 april overleg met de Griekse veterinaire en fytosanitaire organisaties over de hervatting van de export richting Rusland.

Dit meldt inspectiedienst Rosselchoznadzor. De dienst wil voortvarend aan de slag met inspecties ter plekke in Griekenland om geen onnodige vertraging te veroorzaken, mocht het Russische importembargo weer worden opgeheven, stelt plaatsvervangend directeur Alexei Alexeenko. Griekenland zou als eerste EU-land weer mogen exporteren naar Rusland, stelt Rosselchoznadzor.

Na Griekenland wil de inspectiedienst Cyprus aandoen. Beide landen hebben zich in de afgelopen maanden mild opgesteld tegenover Rusland en het soms bijgevallen in de beoordeling van het conflict rondom Oekraïne. Overigens zijn vorige week ook Russische inspecteurs in Duitsland geweest voor een bezoek aan de kaasindustrie.

Laatste reacties

 • Elevage

  zie je wel, politiek op 1. Nederland met z'n grote mond weer achter in de rij

 • cornelis 22

  Elevage je vergeet 198 Nederlandse doden.

 • Jan Veltkamp


  @cornelis. Volgens mij was dat in de Ukraine. Bovendien zijn er vorige week ook de nodigen verongelukt. Waarom? Gaan we nu ook Duitsland boycotten of german wings verbieden? Ik bedoel absoluut niet dat het niet erg voor de verongelukten. Het gaat erom waar je de grens trekt. Ja er zijn Russen actief samen met de rebellen in Ukraine maar er zijn ook nederlanders die vechten MET IS. Ik hoop niet dat je wil beweren dat heel het NL leger actief is voor IS? Maar wat ik het ergste vind is dat door de hitserij van het westen er nog veel meer burger slachtoffers gevallen zijn in Ukraine. En de economie van de Ukraine ook taal aan de grond zit. Je kunt Rusland wel boycotten maar de slachtoffers zijn wij zelf en de Ukraine. Rusland wordt er alleen maar sterker door en de EU steeds zwakker. je kunt er op wachten dat na Griekenland komt Bulgarije en dan Hongarije en Slowakije en dan zit je in het hart van de EU.

 • Mozes

  @Jan Veltkamp, wat een vergelijking!!
  Een stel Marokkaanse jihadisten met Nederlands paspoort gelijk stellen aan een geheim onderdeel van het Russische leger. Die jihadisten gingen op eigen beweging, het geheime onderdeel van het Russische leger is gestuurd door Poetin. Kregen de Marokaanse jihadisten ook tanks en raketinstallaties mee van de Nederlandse regering? 

 • xw

  Nou beste Jan Veltkamp, je maakt een paar vergelijkingen die nogal mank gaan. Het is niet met steun van de Duitse regering of het bestuur van German Wings dat het vliegtuig naar beneden is gekomen. En ik heb niet de indruk dat Nederlandse IS-medestanders/strijders steun ondervinden van de Nederlandse regering. Vindt je werkelijk, dat Rusland economisch  sterker is geworden? Integendeel. Gelukkig hebben de Westerse leiders geen zin in militair gelazer met de Russen, immers met die gekken is het eind verloren. Je moet het toch met Cornelis 22 eens zijn , dat je het niet over je kant kunt laten gaan , dat er 198 Nederlandse doden zijn.

 • zon

  De Nederlandse doden zijn het gevolg van uitlokking van een conflict door brussel.
  Oekraine zou door de EU ingelijft worden,en dat zou koste wat kost gebeuren.
  Je kom het aan zien komen,toen Oekraine begon te twijfelen over een handelsdeal met deEU,kwam er uit de EU een extra zak met geld.
  Om de oekraine geen beperkingen op te leggen werden de gevaarlijke vliegroutes stil gehouden.

 • koestal

  er is schaarste in Rusland aan voedsel, maar ook gebrek aan koopkracht ,al wil Rusland weer kopen dan is het tegen lage prijzen ,want de roebel is weinig waard

 • hww


  Beste # jan veltkamp en # zon jullie het beste bewijs dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Ik heb echter zelden zoveel stuitende domheid achter elkaar gelezen. Lees je eerst eens in de materie in voordat je los uit de heup schiet.

 • ed12345


  Ik denk eerder een gevolg van de zwakke griekse positie in de EU als Poutin griekenland kan losweken van de EU komt hem dat goed uit en zal hij griekenland verder steunen Poutin vind de EU geen leuke instelling

 • ohzo

  No cure for stupidity.. Geldt ook voor EU politiek.

 • koestal

  De Russen moeten zeker aan de de geitenkaas

 • geen boer

  hieraan is duidelijk te zien hoe onbetrouwbaar en grillig Rusland is. De inspectiedienst Rosselchoznadzor wordt geacht een rationele, technische dienst te zijn, analoog aan de nVWA.
  handel op Rusland: leuk voor een beetje er bij, maar je moet er niet van afhankelijk worden en er altijd bij weg kunnen lopen. Net als bij elke andere bananenrepubliek.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.