Rundveehouderij

Nieuws 1100 x bekeken 1 reactie

Diefstal babyvoeding Noord-Holland

Schagen – De politie in Noord-Holland heeft deze week in totaal zes personen aangehouden wegens diefstal van babyvoeding. In alle gevallen ging het om mannen in de leeftijd van 22 tot 51 jaar afkomstig uit Roemenië.

Op woensdagmiddag controleerde de politie drie mannen in een personenauto. In de auto bleken zij babyvoeding te hebben, afkomstig van een supermarkt in Schagen. Bij controle bleken hier elf verpakkingen babyvoeding te zijn gestolen. De politie hield de drie mannen aan. De babyvoeding en de auto werden in beslag genomen.

Op donderdag werd babyvoeding gestolen in een winkel in Callantsoog. Hier verdwenen veertien verpakkingen. In de auto van de verdachte trof de politie echter meer verpakkingen babyvoeding aan. Ook hier werden de babyvoeding en de auto in beslag genomen.

De verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Vanwege diverse voedselschandalen in China bestaat er al jaren een levendige, en deels illegale, lucratieve handel tussen Nederland en China in babyvoeding. Zo maakte TNT onlangs bekend flink te hebben geprofiteerd van het toenemend aantal pakketjes met babymelkpoeder richting China. Het ging afgelopen jaar om ongeveer 600.000 verzendingen.

Eén reactie

  • koestal

    Het is roofgoed,dit gebeurde ook in Meppel bij de AH

Of registreer je om te kunnen reageren.