Rundveehouderij

Nieuws

DLG lovend over DeLaval koematras

Frankfurt – DLG heeft de DeLaval koematras M40SB voorzien van het predicaat DLG-FokusTest.

Frankfurt – DLG heeft de DeLaval koematras M40SB voorzien van het predicaat DLG-FokusTest. Het gaat om de eerste keer dat het Duitse onderzoeksinstituut een dergelijk kwaliteitskeurmerk uitreikt voor een koematras speciaal bedoeld voor gebruik in grupstallen.

De belasting van koematrassen in grupstallen ligt vele malen hoger dan in bijvoorbeeld ligboxenstallen. Daarom moeten de matrassen aan extra kwaliteitseisen voldoen. De matras werd daarom onderworpen aan een zeer intensieve test waarbij er 500.000 keer met een kunsthoef,  die een koe van 1.000 kilo simuleert, op de matras werd gestapt. DLG toont zich zeer tevreden. De matrassen blijven ondanks de goede elasticiteit vormvast. Van slijtage was nauwelijks sprake. Ook wat betreft ligcomfort presteert de matras goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.