Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Zwitserland kampt met IBR-uitbraak na import

Bösingen – In Zwitserland zijn dertig bedrijven in twaalf kantons geblokkeerd na een uitbraak van IBR. De koeien zijn afkomstig van een Oostenrijks bedrijf waar na de export van 67 runderen IBR uitbrak. Reden voor Zwitserland om de ontvangende bedrijven te blokkeren om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Alle 67 geïmporteerde dieren zijn op de ziekte getest, twee ervan zijn positief. De Zwitserse overheid sluit echter niet uit dat meer dieren de ziekte onder de leden hebben. Positief bevonden dieren worden afgemaakt.

De betreffende bedrijven blijven tot het eind van de onderzoeken gesloten. Dat gaat nog minstens een maand duren, omdat dieren die bij de eerste test negatief reageerden pas na dertig dagen opnieuw getest kunnen worden.

Zwitserland is officieel vrij van IBR sinds het land in 1983 een bestrijdingsprogramma van €125 miljoen opstartte.

Eén reactie

  • landboer

    Over een paar jaar hier ook zulke drama,s

Of registreer je om te kunnen reageren.