Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Voederbiet in hernieuwde belangstelling

Rilland – De voederbiet zou wel eens een comeback kunnen maken in de Nederlandse melkveehouderij.

De achterliggende reden is tweeledig. Ten eerste moeten een aantal bedrijven binnen het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) op zoek naar een 'derde' gewas. Daarnaast leveren voederbieten een heel hoge kVEM-productie per hectare. En door het wegvallen van het melkquotum zijn melkveebedrijven op zoek naar gewassen die een hoge kVEM-productie per hectare leveren. Dat stelt Limagrain.

Voederbieten zijn zeer smakelijk en beïnvloeden de melkproductie positief. De voederbieten zijn uit beeld geraakt na de introductie van de maisteelt en het feit dat voederbieten vrij bewerkelijk zijn in het voeren ervan. Een goede aangepaste mechanisatie is nodig.

Eén reactie

  • landboer

    Kun je ze niet met een AP bak voeren met messen voor de opening? Die kunnen ook geleverd worden voor aardappelen meen ik .

Of registreer je om te kunnen reageren.