Rundveehouderij

Nieuws

Tönnies slacht meer varkens

Rheda-Wiedenbrück - Tönnies heeft in 2014 meer varkens geslacht. Ten opzichte van het voorafgaande jaar krikte de Duitse marktleider het slachtvolume met meer dan 0,6 miljoen varkens op naar ruim 17 miljoen, zo heeft het concern meegedeeld.

Tönnies blijft met dat cijfer de veruit grootste varkensslachter in Duitsland voor Vion, Westfleisch en Danish Crown, hoewel exacte gegevens door deze bedrijven nog niet bekend zijn. Qua omzetontwikkeling zat er voor Tönnies in 2014 daarentegen geen groei in. Lagere prijzen deden de verkoopopbrengsten stagneren op 5,6 miljard euro.

Het familiebedrijf ontwikkelt verder ook plannen voor groei in het rundveesegment. In het zuiden van Nedersaksen mikt Tönnies op de bouw van een slachterij met een dagelijkse slachtcapaciteit voor duizend runderen. Nadere details houdt het concern vooralsnog voor zichzelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.