Rundveehouderij

Nieuws 1924 x bekeken 4 reactieslaatste update:25 feb 2015

Opnieuw herfsttijloos aangetroffen in hooi

Rijswijk - Onlangs hebben deelnemers van SecureFeed bij meerdere partijen hooi herfsttijloos aangetroffen. Dat meldt Hisfa op haar website naar aanleiding van een bericht van SecureFeed, een onafhankelijke organisatie voor de borging van veiligheid van diervoeders.

Het hooi was afkomstig van verschillende telers uit de Eifel. In het laatste kwartaal van 2014 waren er ook meldingen van herfsttijloos in Eifelhooi. Alle delen van deze krokusachtige plant zijn zeer giftig (vers en gedroogd) en een gevaar voor de diergezondheid.

Laatste reacties

 • agpros

  Ik heb nog wel een partijtje zitten, zonder! Oud, weinig bemest gras en ook goed geschikt als paardenvoer.

 • agro1

  de prijs van het transport wordt gekort op de kwaliteit. als men liever in vrachtautokilometers en handelaarsmarges investeert, dan in betrouwbaar eten, prima toch. koopt vele goederen van verre en misfortuin worde uw deel.

 • ...............

  Koopt in den vreemde niet wat uw eigen streek u bied.

 • agpros

  @1 aanvulling: Overijssel

Of registreer je om te kunnen reageren.