RundveeNieuws

Babymelkpoeder blijft lastig te krijgen

Veghel – Nutrilon-babymelkpoeder is in sommige winkels in ons land soms nog altijd lastig te krijgen. Een aantal vestigingen van Jumbo verkoopt de bussen daarom alleen nog aan klanten wanneer die ook tenminste €10 tot €25 aan andere boodschappen uitgeven.

Dat bevestigde een woordvoerder van de supermarktketen maandag, na berichtgeving van Trouw. Volgens de zegsman gaat het om een maatregel die zo en en dan in enkele winkels wordt toegepast. ,,Soms voeren ondernemers lokaal een eigen beleid om ervoor te zorgen dat de klant zo min mogelijk misgrijpt.”

Supermarkten en drogisten kampen regelmatig met een tekort aan babymelkpoeder in de schappen. Vooral Chinezen kopen enorme partijen babymelkpoeder op waardoor de schappen vaak leeg zijn.

Meerdere Nederlandse ketens hanteren voorwaarden bij de verkoop van het product, om te voorkomen dat handelaren de schappen kunnen plunderen. Albert Heijn bijvoorbeeld verkoopt in zijn winkels maximaal een bus per klant.

Ook Nutricia, de fabrikant van Nutrilon, erkent het probleem. Op de eigen website schrijft het bedrijf op korte termijn geen verbetering in de verkrijgbaarheid te verwachten. Klanten die misgrijpen, wordt aangeraden om Nutrilon online te bestellen.

Beheer
WP Admin