Rundveehouderij

Nieuws 1684 x bekeken 5 reacties

Babymelkpoeder blijft lastig te krijgen

Veghel - Nutrilon-babymelkpoeder is in sommige winkels in ons land soms nog altijd lastig te krijgen. Een aantal vestigingen van Jumbo verkoopt de bussen daarom alleen nog aan klanten wanneer die ook tenminste €10 tot €25 aan andere boodschappen uitgeven.

Dat bevestigde een woordvoerder van de supermarktketen maandag, na berichtgeving van Trouw. Volgens de zegsman gaat het om een maatregel die zo en en dan in enkele winkels wordt toegepast. ,,Soms voeren ondernemers lokaal een eigen beleid om ervoor te zorgen dat de klant zo min mogelijk misgrijpt.''

Supermarkten en drogisten kampen regelmatig met een tekort aan babymelkpoeder in de schappen. Vooral Chinezen kopen enorme partijen babymelkpoeder op waardoor de schappen vaak leeg zijn.

Meerdere Nederlandse ketens hanteren voorwaarden bij de verkoop van het product, om te voorkomen dat handelaren de schappen kunnen plunderen. Albert Heijn bijvoorbeeld verkoopt in zijn winkels maximaal een bus per klant.

Ook Nutricia, de fabrikant van Nutrilon, erkent het probleem. Op de eigen website schrijft het bedrijf op korte termijn geen verbetering in de verkrijgbaarheid te verwachten. Klanten die misgrijpen, wordt aangeraden om Nutrilon online te bestellen.

Laatste reacties

 • japke33

  Vreemd dat ze alleen Nutrilon willen hebben. Staan zoveel merken in de schappen. Ben zelf maar overgestapt op Hero Baby, is altijd verkrijgbaar.
  Maar is het zo moeilijk om extra poeder te maken? Handel is handel toch, en er is melk genoeg.

 • farmerdude

  Als je dit leest vraag je jezelf af of er wel melk genoeg is.

 • Mozes

  Enerzijds kan het een marketingtruc zijn om de prijs zo hoog mogelijk te houden, anderzijds kan er ook werkelijk schaarste zijn. Het is bekent dat FC veel meer kindervoeding kan verkopen dan ze momenteel kunnen produceren.

 • jan1

  Het product babyvoeding is gewoon te goedkoop!
  In de supermarkt betaal je ongeveer 12 euro voor een blik of pak.

  het is ook weer te verkopen via internet:

  http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xnutrilon&_nkw=nutrilon&_sacat=0

  Er zijn supermarkten geweest die al eens hebben toegegeven dat de babymelkpoeder weer bij de achterdeur werd verkocht aan de chinezen.

 • peter1939

  gewoon 2 keer zo duur maken en probleem is opgelost....marktwerking heet dat....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.