Rundveehouderij

Nieuws 1017 x bekeken 1 reactie

Helft maistelers kiest voor zelfde ras

Wageningen - Bijna de helft van de maistelers wil komend seizoen hetzelfde ras inzaaien als in 2014. Dit komt naar voren uit de maisscan 2015 van agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy.

Bijna 30 procent weet nog niet welk maisras men zal kiezen. Een kleine kwart (24 procent) zegt voor een ander ras te kiezen.

De maisscan wordt uitgevoerd in opdracht van een aantal maiszaadbedrijven en wordt online uitgevoerd. Een week geleden is het gestart gestart.

Uit de tussenresultaten blijkt ook dat 60 procent van de maistelers al een definitieve keuze heeft gemaakt over het te zaaien ras. Twee derde van deze maistelers heeft het maisras ook al besteld. Dit betekent ook dat 60 procent nog geen maiszaad besteld heeft. De bestellingen lijken op dit moment iets achter te liggen in vergelijking met vorig jaar.

Het onderzoek moet ook antwoord geven op vragen zoals, welke maiseigenschappen telers het belangrijkst vinden en welke rassen populair zullen zijn in het komend seizoen.

Eén reactie

  • joohoo

    Ik heb in de eerste week van januarie besteld. het nieuwe ras mas12h was al niet meer verkrijgbaar!.uitverkocht???????. Dus toch weer oude rassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.