Rundveehouderij

Nieuws

Geitenhouderij wil limiet aan termijn nabetalingen

Den Haag - De commissie die zich buigt over de publicatie van de geitenmelkprijs, wil af van de gewoonte dat verwerkers tot soms meer dan een jaar terug blijven nabetalen.

Het voornemen is om in de officiële geitenmelkprijs voortaan alleen nog maar nabetalingen mee te nemen die maximaal een halfjaar teruggrijpen. In de melkgeitenhouderij zijn tweede en derde nabetalingen heel gewoon. Verwerkers gebruiken deze om elkaar de loef af te steken en als betere betaler uit de bus te komen. In december vorig jaar gaf één verwerker nog een laatste nabetaling over 2013. Een andere verwerker verhoogde de voorschotprijs over december 2014 overigens plotseling ook met vele euro's. Dit eveneens met als doel om te worden gezien als de betere betaler.

Of registreer je om te kunnen reageren.