Rundveehouderij

Nieuws

'Geen sterke groei Duitse melkplas na 31 maart'

Berlijn - Van een plotselinge sterke groei van de Duitse melkproductie na het uitlopen van de quotering over ruim een maand zal geen sprake zijn.

Dat verwacht het Deutsche Raiffeisenverband (DRV). Volgens algemeen secretaris Henning Ehlers 'zijn de verwerkers met de leveranciers in gesprek om de aanvoer en afzet vooruitblikkend te plannen'.

In regio's waar de melkplas is gegroeid, is geïnvesteerd in verwerkingscapaciteit. "Tegelijkertijd werken de bedrijven voortdurend aan de diversificatie van hun productassortiment en afnemers, de uitbouw van de waardevorming en de ontsluiting van nieuwe markten", aldus Ehlers vandaag op de jaarlijkse balanspersconferentie van de federatie van het landbouwcoöperatieve bedrijfsleven.

De coöperatieve zuivelconcerns boekten vorig jaar een gezamenlijk omzet van €14,8 miljard, een lichte plus van €100 miljoen ten opzichte van het jaar ervoor. De verwerkte melkplas was 31,4 miljard kilo tegen ruim 30 miljard kilo in 2013. Grote zuivelcoöperaties in Duitsland zijn DMK, Hochwald en Molkerei Ammerland.

Of registreer je om te kunnen reageren.