Rundveehouderij

Nieuws 1048 x bekeken 2 reacties

Franse melkproductie zakt verder in

Parijs – De Franse melkproductie ligt begin dit jaar zo'n 2 procent onder het niveau van een jaar eerder, meldt de agrarische infodienst Agreste op basis van voorlopige cijfers.

Over de maand december kwam de melkproductie met iets meer dan 2 miljard liter nog wel een half procent boven het niveau van 2013 uit. Over de eerste negen maanden van dit melkjaar komt Frankrijk daarmee uit op bijna 18,2 miljard liter, dat is ruim 5 procent meer dan in in dezelfde periode in 2013/2014. Desalniettemin kwam de Franse melkproductie voor botervet gecorrigeerd eind vorig jaar nog altijd 520.000 ton onder het nationale quotum, zodat niet wordt gevreesd voor superheffing.

Laatste reacties

 • pieter p

  De jaren 2008 tot 2012 als je hier un Frankrijk superheffing had betaalt kun je dat nu terug vorderen want Frankrijk had haar nationale qwota niet volgemolken.
  Het is ook logisch dat de melkproductie zakt, we hebben hier lang niet de melkprijzen gehad als in de rest van Europa. En zakken met die prijs gaat opeens wel snel.
  Bij Sodiaal is de B prijs voor februari nog geen 22 cent.

 • alco1

  Er zijn nogal wat Nederlandse boeren die demonstratie bereidwilligheid van de Franse boeren adoreren.
  Komt het omdat daar de toestand nog labieler is of kunnen we stellen dat demonstreren weinig nut heeft of misschien wel schade aanricht?

Of registreer je om te kunnen reageren.