Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Franse melk krijgt eigen merk

Parijs – Op flessen en pakken Franse melk komt vanaf deze maand een logo dat aangeeft dat de melk geproduceerd, opgehaald en verwerkt is in Frankrijk.

Op die manier hoopt de organisatie van zuivelfabrikanten Syndilait de consument over te halen vooral melk en zuivelproducten van eigen bodem te kopen. ''Fransen weten weinig over de herkomst van de melk, terwijl 84 procent aangeeft graag melk uit Frankrijk zelf te kopen'', aldus Syndilait. De organisatie hoopt dat tegen de zomer de helft van alle melkverpakkingen van het logo is voorzien.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Waarom zou je Franse melk kopen als je het exquise product de la Hollande kunt verkrijgen op hetzelfde winkelschap?

 • dendendijk

  #1 lees beter het articel ze hebben het over de franse consument

 • Zuperboer

  #2 doe ik, maar er gaat toch niets boven Hollands product, of vertrouwt u uw eigen produkt niet dendendijk?! Op een frans schap in de EU mogen toch wel Hollandsche produkten staan of is er soms geen vrije markt in de EU? ;) ik snap je punt wel, niets chauvinistischer dan een fransman!

 • dendendijk

  ik vertrouw zeker mijn eigen procuct maar ze hebben het er hier over dat de fransen graag hun eigen product zien kopen (dit wil de franse boer graag horen).
  Hier in frankrijk wisten we tot begin dit jaar niet echt waar de melk vandaan kwam.

  nou snap ik u wel natuurlijk #3 u heeft liever dat er nederlandse producten in frankrijk in de schappen ligen, maar dat willen wij liever met franse producten dus mischien is de fransman/vrouw chauvinistiche, maar hij is wel slimmer in dit geval.
  Want inderdaad in net zoals u zegt ::op een frans schap in de eu mogen toch wel nederlanse producten staan; nou die staan er maar nu kan de consument zelf kiezen welke hij/zij wil uit welk land en aan gezien dat de fransen producten uit eigen land willen verkoopt dit product beter gek volk he die fransen :)

Of registreer je om te kunnen reageren.