Rundveehouderij

Nieuws

Duitse kaasexport groeit niet door Russisch embargo

Berlijn - De Duitse kaasexport heeft zich vorig jaar gehandhaafd op het niveau van het jaar daarvoor, namelijk op krap 1,16 miljoen ton. Dat meldt de Export-Union für Milchprodukte. Dat geen groei kon worden gehaald, ligt volgens de unie aan de problemen met Rusland.

De Russen namen als gevolg van de in de nazomer ingevoerde importstop voor voeding uit de EU 65 procent minder af. Het volume daalde daardoor naar ruim 13.300 ton. Stabiliserend werkte de export binnen de EU, terwijl derde landen als de VS en Japan flink meer afnamen, zij het op een laag niveau. Een groeier onder de kaasexportproducten zijn de verse kaassoorten, zoals mozzarella en kwark. De export daarvan nam met 7 procent toe naar een kleine 448.000 ton. Dat is 40 procent van van de totale kaasexport, aldus de Export-Union.

Of registreer je om te kunnen reageren.