Rundveehouderij

Nieuws 517 x bekeken

Dairy Crest boekt minder winst met kaas

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest heeft naast de aanhoudende verliezen in de verse melk divisie nu ook problemen met kaas. Door een kleinere weiproductie en lagere verkoopprijzen voor kaas zelf is de winst in deze divisie terug gelopen.

Dat meldt Dairy Crest in een interim-managementverklaring over de negen maanden tot 31 december aan de beurs van Londen. Het bedrijf geeft verder geen toelichting. Dairy Crest stelt desondanks dat zijn vier hoofdmerken, inclusief Cathedral Cheese, 'in een zoals bekend moeilijke omgeving robuste prestaties' hebben neergezet. De melkdivisie blijft echter verlies draaien.

Dairy Crest heeft die activiteiten inmiddels verkocht aan Muller Wiseman, maar die transactie wacht op goedkeuring van de concurrentie-autoriteiten in Londen en Brussel. ''Wij zijn in constructief gesprek met zowel de Europese Commisie als de Competition and Markets Authority opdat die hun onderzoek zo snel mogelijk af kunnen ronden.''

Of registreer je om te kunnen reageren.